Je známe, že vizuálne príťažlivá ponuka vašej reštaurácie generuje vyšší predaj. Preto by ste pri jej tlači mali postupovať pomocou overených metód, ktoré vám pomôžu zaujať každého zákazníka.
Špeciálne menu si zaslúži špeciálny papier
Vaša jedinečná a čerstvá ponuka (denná, týždenná, sezónna) môže zapôsobiť na zákazníkov, ktorí sa v prípade spokojnosti zvyknú vracať. Zaradenie špeciálnej ponuky do základného menu môže spôsobiť problémy a výsledok nemusí vyzerať reprezentatívne.
Ideálnym riešením je výroba malej vložky, ktorú vložíte priamo do menu. Môže byť vytlačená na špeciálnom papieri, ktorý dokáže zaujať ešte viac. Maximalizujete tak flexibilitu a minimalizujete náklady.
Oddeľte najpredávanejšie položky
Každý chce posilniť čísla predaja tak, aby predával viac jedál, dezertov, nápojov a vecí z dennej ponuky. Výskumy ukazujú, že tieto položky sa lepšie predávajú vtedy, keď sú prezentované na samostatných listoch alebo stoloch, ktoré pútajú pozornosť. Ideálne je toto menu ohraničiť na 6 až 7 položiek, z ktorých si zákazníci veľmi ľahko vyberú.
Použite fotky na zvýšenie predaja
Vizuál predáva. Aj preto sa zákazníci skôr zameriavajú na obrázky než písanú podobu jedál.
Ešte zaujímavejšie je, keď im podáte vašu ponuku formou vizuálneho príbehu, ktorá ich dokáže zaujať. Skvele v menu pôsobí fotka zakladateľa reštaurácie v čiernobielom alebo sépiovom vyhotovení. Môže byť doplnená popisom, ktorý predstaví zákazníkom kúsok histórie vašej reśtaurácie.
Pozitívne pôsobí na zákazníkov aj to, keď myslíte na detaily ako fotky predjedál či drinkov. Obmedzte ich iba na jednu, maximálne dve strany, čím podnietite záujem a výsledné menu nebude pôsobiť preplnené.
Zvážte zalaminovanie
Laminované menu je odolnejšie, vyzerá kvalitnejšie a vydrží viac manipulácie. Ponuka pôsobí oveľa čistejšie a v prípade potreby sa dá jednoducho utrieť. To znamená, že je nebudete musieť meniť tak často.
Objednávka tlačovej podoby menu v profesionálnej tlačiarni vám ušetrí čas aj peniaze. Služby KPK dodajú navrhnuté a pripravené menu až k dverám vašej reštaurácie.